top of page

To URBAN HEAT WATCH σας καλεί να συμμετέχετε στη συλλογική χαρτογράφηση του καύσωνα στις γειτονιές μας!

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην online καμπάνια συλλογικής χαρτογράφησης της προσωπικής σας εμπειρίας για τους χώρους πρασίνου και τις γειτονιές της Μητροπολιτικής Αθήνας.


Αναζητούμε σημεία που αισθάνεστε δυσφορία τους καλοκαιρινούς μήνες, ειδικά τις μέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και τα σημεία που καταφεύγετε για δροσιά. Τέλος διερευνούμε διαδρομές που αξίζει να ενταχθούν στις καταγραφές του φετινού καλοκαιριού. 

Μπείτε στην πλατφόρμα συμμετοχικού σχεδιασμού του participatory LAB και σημειώστε:


-Σημεία στην πόλη για τα οποία έχετε παρατηρήσεις σχετικά με τις μέρες του καύσωνα. Τα σημεία μπορεί να σχετίζονται είτε με την αίσθηση δυσφορίας αλλά και με ευχάριστη αίσθηση, αν για παράδειγμα θεωρείτε κάποιο σημείο χαρακτηριστικό πυρήνα δροσισμού στην περιοχή σας.


-Διαδρομές που πιστεύετε ότι έχει ενδιαφέρον να καταγραφούν τις ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες. Μπορείτε ακόμα να δηλώσετε ενδιαφέρον για να συμμετέχετε προσωπικά στην καταγραφή που θα ακολουθήσει μέσω συμμετοχικής επιστήμης πολιτών.


Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Ιουλίου. Συμπληρώστε και μοιραστείτε με φίλους/ες, γείτονες/ισσες…


Εδώ το Link της πλατφόρμας του Participatory LAB:


Εδώ οι οδηγίες συμπλήρωσης της πλατφόρμας:



Το Urban Heat Watch είναι ένα ερευνητικό έργο χρηματοδοτούμενο από το “Πράσινο Ταμείο” που στοχεύει να λειτουργήσει ως παρατηρητήριο Αστικού Πρασίνου και Κλιματικής Ανθεκτικότητας. Συντονιστής δικαιούχος είναι το Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Σχολή Επιστημών των Φυτών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με εταίρο την Περιφέρεια Αττικής. 


Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο site του έργου και επικοινωνήστε μαζί μας εδώ: https://www.uhw.gr/contact 



** Το έργο "URBAN HEAT WATCH. Παρατηρητήριο Αστικού Πρασίνου και Κλιματικής Ανθεκτικότητας " χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3: «Έρευνα και Εφαρμογή» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις 2023».


bottom of page