top of page

Συνάντηση εργασίας με διαχειριστές 6 χώρων πρασίνου στον Εθνικό Κήπο

Έγινε ενημέρωση: 13 Ιουν

Την Τρίτη στις 23/4/2024 πραγματοποιήθηκε στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κήπου συνάντηση εργασίας με τους διαχειριστές των έξι χώρων πρασίνου που χαρτογραφήθηκαν το καλοκαίρι του 2023 στο πλαίσιο του έργου Urban Heat Watch.


Στη συνάντηση συμμετείχαν τα βασικά μέλη της ερευνητικής ομάδας από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Περιφέρεια Αττικής. Στη συνάντηση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν υπεύθυνοι, διαχειριστές και εργαζόμενοι των υπό μελέτη χώρων πρασίνου και συγκεκριμένα του Εθνικού Κήπου, του κήπου του Ζαππείου και του λόφου του Αρδηττού, του Πεδίου του Άρεως και του λόφου Φινοπούλου, και της Πανεπιστημιούπολης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων.


Αφού παρουσιάστηκαν οι σκοποί και τα ερευνητικά ερωτήματα του έργου και αναλύθηκε η μεθοδολογία της συμμετοχικής έρευνας, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, πληροφορίες και εμπειρίες σχετικά με τους χώρους πρασίνου που οι ίδιοι διαχειρίζονται, καθώς και να σχολιάσουν ορισμένα ποιοτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εισήγησης. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα από τις πτήσεις με UAV, δεδομένα πεδίου, αλλά και δεδομένα που συλλέχθηκαν με μικρούς μετεωρολογικούς σταθμούς μέσα και έξω από τους χώρους πρασίνου.


Τέλος παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα συμμετοχικού σχεδιασμού στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν σχόλια και παρατηρήσεις προς περαιτέρω διερεύνηση, ασύγχρονα.


Περισσότερες εκδηλώσεις και συμμετοχικά εργαστήρια πρόκειται να ακολουθήσουν το άμεσο διάστημα.


Stay tuned.


* Το έργο "URBAN HEAT WATCH. Παρατηρητήριο Αστικού Πρασίνου και Κλιματικής Ανθεκτικότητας " χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 3: «Έρευνα και Εφαρμογή» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος: «Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις 2023».











bottom of page